Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.ucc.edu.co/handle/ucc/2151
Title: Balance Social Cooperativo. Caso: Cooperativa de Servicios Agrícolas La Trinidad S. R. L., 2004
Cooperative Social Balance. Case: Farm Service Cooperative La Trinidad S. R. L., 2004
Author: García Müller, Gerardo
Keywords: balance social cooperativo; cooperación; cooperativas; evaluación social; identidad cooperativa
cooperative social balance; cooperation; cooperatives; social assessment; cooperative identity
Description: Este artículo sintetiza algunos resultados de investigación realizados entre el 2002 y el 2004 en la Cooperativa de Servicios Agrícolas La Trinidad, de Pueblo Llano, estado Mérida, Venezuela, realizados por el autor como soporte investigativo de su tesis doctoral en la Universidad de Granada. El objetivo de la investigación fue la evaluación del cumplimiento de los principios cooperativos, mediante la metodología del Balance Social Cooperativo. El método elegido, “Balance de identidad cooperativa”, fue desarrollado por la doctora Aitziber Mugarra, de la Universidad de Deusto, España, en 1998. La evaluación se realizó sobre el cumplimiento de los siete principios cooperativos. Para ello se operacionalizó cada uno de los principios tomándolo como una variable, dividiéndolo luego en subvariables o dimensiones y cada una de estas últimas se separó en indicadores sociales, expresados en forma física, monetaria o cualitativa.
This paper synthesizes some results of research carried out between 2002 and 2004 at Cooperativa de Servicios Agrícolas La Trinidad of Pueblo Llano, Estado Merida, Venezuela, by the undersigned in support of his doctoral thesis research at the Universidad de Granada. The aim of the research was to assess of compliance with the cooperative principles, using the methodology of the Social Cooperative Balance. The method chosen, “Balance of Cooperative Identity”, was developed by Dr. Aitziber Mugarra of the Universidad de Deusto, Spain, in 1998. The evaluation was made on the implementation of the seven cooperative principles. To do this each of the principles was operationalized taking it as a variable, then dividing it into sub-variables or dimensions and each of the latter were separated in social indicators, expressed in physical, monetary or qualitative way.
Publisher: Universidad Cooperativa de Colombia
Appears in Collections:Revista Cooperativismo y desarrollo

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.